יום רביעי, 28 במרץ 2012

איך מתנהל התהליך של מסחר במט"ח?

מבין אופציות המסחר בשונות, אין ספק שהמסחר במטבע חוץ, הולך ותופס מקום מרכזי מאד לא רק בחיים של האנשים שסוחרים בו, אלא יש לנושא זה השפעות גלובליות וכלכליות וגיאו-פוליטיות רבות משקל. למעשה יותר מכל תחום כלכלי אחר, נראה כי המט"ח הוא זה שקשור ברמה הגבוהה יותר גם לענייני השעה בארץ ובעולם. אבל איך בעצם מתרגמים את התאוריה הגבוהה הזו, לפעולות מעשיות בחיי היום יום שבהם אתם סוחרים במט"ח?

להבין כיצד המט"ח משנה את ערכו

באופן עקרוני, כאשר מדובר על שערים של מט"ח, מדובר על שער של מטבע זר מסוים, ביחס לשקל. מי שקובע את המדד הזה הוא בנק ישראל באופן יומי, והוא מתבסס כמובן על נתונים הנאספים משאר העולם. כמובן שככל שכלכלת ישראל מתחזקת, וכלכלות אחרות נחלשות - כך ערכו של השקל נחזק, והערך של מטבעות החוץ השונים יורדים. עם זאת כמובן שברגע שהכלכלות הבינלאומיות מתחזקות - ערכו של השקל יורד, ואז למט"ח שיש בידכם יש הרבה יותר ערך. אם כן כדאי באופן עקרוני לקנות מט"ח כשהשערים הם נמוכים, ולמכור כשהם גבוהים. מכאן יש כמה נקודות המשך. יש מי שמבצעים מסחר במט"ח לטווח הקצר מאד, ואף באופן יומיומי מוכרים וקונים מט"ח בשביל לגרוף כל פעם רווחים קטנים, ויש מי שסוחרים לטווח ארוך במיוחד.

תמיד יש לכם מקום

מה שחשוב להבין, בהקשר של מסחר במטבע חוץ, הוא שגם לכם יש מקום בתוך תהליך מסחרי זה. היום כדי לבצע את הסחר במט"ח, אינכם זקוקים לאדם נוסף זולתכם. אתם מוזמנים לבצע מסחר עצמאי בעצמכם, לבדוק את השערים השונים, ולהחליט באיזה מט"ח אתם תשקיעו.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה